Múzeumok Éjszakája

Országos sajtótájékoztató a kecskeméti levéltárban a Múzeumok Éjszakájának programjairól

Az eseményen a Magyar Nemzeti Levéltárat Dr. Fülöp Tamás főigazgató-helyettes képviselte, aki tájékoztatójában többek között hangsúlyozta az MNL tagintézményeinek rendkívül fontos szerepét a Múzeumok Éjszakája programsorozatban. Kecskemét város Katona-emlékév felhívásához csatlakozva megyei levéltárunk az általa őrzött Katona József dokumentumokat tárja 2016-ban a nagyközönség elé.

Múzeumok Éjszakája Győrben

Levéltárunk, a Múzeumok Éjszakája keretében megnyitotta kapuját 2015. június 20-án este. Az érdeklődők megismerkedhettek a győri és Győr környéki falvak II. világháború alatti bombázásainak történetével, valamint a Vagongyár szerepvállalásával, az 1940-es évek első felében. Megelevenedett a régi vármegyeháza históriája, és a jelenlévők bepillantást kaphattak a korabeli börtöncellák világába. A kivégzőudvar „sötét” titkaira is fény derült!

Utcák, terek névadói - Kiállítás

Pár mondat kedvcsinálónak a rendezvényről: Egy város történetéből kevés dolog "él velünk" úgy, mint utcáinak, tereinek neve. Kecskemét utcahálózata, telek- és térrendje évszázadok során alakult ki és ma is változik. Az itt élők, ide látogatók számára a város megismerésének legkézenfekvőbb lehetősége a térkép, amely a város struktúráját láttatja, mutatja utcái, terei elnevezését.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Múzeumok Éjszakája csatornájára