Iskolai látogatók a levéltárban

2018.06.22.

A Tolna Megyei Levéltár május-június hónapban több iskolai csoportot is fogadott. A tanév és a tetemes mennyiségű tananyag végéhez közeledve a pedagógusoknak is több lehetőségük van arra, hogy éljenek a levéltár nyújtotta közművelődési programokkal: a rendhagyó tanórák, intézménylátogatások időszaka ez a három-négy hét. Ez idő alatt a levéltárba 11 csoport látogatott el összesen 199 gyermekkel. A foglalkozások tematikája és időtartama változatos volt: a levéltár intézménytörténetétől kezdve Tolna megye településeinek címerein, megyetérképeken át Tolna megye boszorkányaiig sok érdekesség előkerült 45-120 percben. A vállalkozó kedvű érdeklődők azt is kipróbálhatták, hogy vajon átmennének-e egy 19. századi szépírás vizsgán vagy milyen jól tudnak gót betűs szöveget olvasni.

Nagy örömünkre szolgált, hogy új iskolákat is köszönthettünk a látogatóink között: a Dienes Valéria Általános Iskolát, a Szekszárdi Waldorf Óvoda és Iskolát, a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorlóiskoláját. Programjaink értékét bizonyítja, hogy stabil, visszatérő iskolák is vannak növekvő számban: ismét több alkalommal látogatott el hozzánk a Babits Mihály Általános Iskola, a Garay János Általános Iskola és a Szekszárdi SZC Bezerédj István Szakképző Iskolája. Az oktatási intézmények széles spektruma bizonyítja, hogy a levéltár életkortól és iskolatípustól függetlenül érdekes színfoltja lehet a közművelődésnek.

A bizalom további erősödését mutatja, hogy a Babits Mihály Általános Iskola levéltárunkat a nyári táborainak programjába két ízben is szerepeltette. Ezeken a programokon összesen 46-an vettek részt a 2-3. és 5-6. évfolyamosok közül. A nyári tábor levéltári programjának témája a családfakutatás- és készítés volt. 

Utolsó frissítés:

2018.06.22.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges