A Magyar Nemzeti Levéltár Reformáció 500 helyi projektrészének zárása

2018.05.22.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Ulrich Attila alpolgármester, dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékév miniszteri biztosa, dr. Rácz György, az MNL főigazgató-helyettese, Kovács Eleonóra, az MNL projektvezetője, dr. Barabás László tiszteletbeli konzul és az evangélikus egyház képviseletében Zsarnai Krisztián esperes, Kovács László Attila igazgató lelkész, valamint Adámi László és Györfi Mihály lelkészek.

A projekt helyi vezetője, Henzsel Ágota beszámolt a szerteágazó munkaprogram keretében végzett forrásfeltárásról, a hamarosan megjelenő kiadványokról és a folyamatosan elérhető honlapról, Nagy Dóra szólt a levéltár-pedagógiai programokról, Bánszki Hajnalka pedig az evangélikus egyház anyakönyveit érintő adatbázis készítéséről.

Kujbusné dr. Mecsei Éva bemutatta a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség Levéltára által őrzött, páratlanul értékes protestáns egyháztörténeti forrásoknak, a Történetkönyvnek és Susztek Sámuel evangélikus tanító naplójának a Reformáció 500 projekt támogatásával, a levéltárral együttműködve megjelentetett köteteit.

Fő támogatóink:  

Média:

Nyíregyházi Napló: Címlap   Teljes oldal   Cikk

Utolsó frissítés:

2018.05.23.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges