1945 utáni iratok

Ezen az oldalon az 1945 utáni politikai kormányszervek irataira vonatkozó információkat tesszük közzé.

Tájékoztatjuk tisztelt Kutatóinkat, hogy a Hess András téri iratanyag és a kollégák költöztetése 2018. január 31-én lezárult.

Az iratanyag egy része levéltárunk Lángliliom utcai épületébe került, ezek 2018. február 1-jétől az óbudai kutatóteremben ismét kutathatók, melynek listája itt érhető el: Óbudán kutatható iratok.

A Politikatörténeti és Szakszervezeti Levéltárból újonnan a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárához került iratanyagok is Óbudán kutathatók.

Kérjük, hogy a kutatás megkezdése előtt egyeztessenek az óbudai kutatószolgálattal (okut@mnl.gov.hu).  Ha az iratanyagról kérnek részletesebb tájékoztatást, írjanak a referenseknek (haasz.reka@mnl.gov.hu); katona.klara@mnl.gov.hu ; nagy.gabor@mnl.gov.hu).

Az 1945 utáni Politikai Kormányszervek és Pártiratok Főosztályának korábban Hess András téri telephelyén őrzött iratanyag legnagyobb része a Daróczi úti ideiglenes telephelyünkre került, ahol folyamatban van egy maximum 11 fő befogadására alkalmas ideiglenes kutatószoba kialakítása.

Amint a technikai akadályok elhárulnak, a kutatóterem megnyitása előtt értesíteni fogjuk kutatóinkat.

(Az iratanyag tehát még nem kutatható, de a Daróczi úti ideiglenes kutatószoba kutatási rendje itt már olvasható.)