középkor

Középkori Esték

Az előadás után a most megjelent "Vestigia II. Magyar források Itáliából" című kötet bemutatójára kerül sor. A kiadvány a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

A rendezők minden érdeklődő megjelenésére számítanak.

Helyszín: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Konferenciaterem (Budapest I. ker., Bécsi kapu tér 2-4.)
Időpont: 2019. február 21. 17.00

Középkori Esték

A Magyar Tudományos Akadémia Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Klasszika-filológiai Bizottsága, Közép- és Neolatin Munkabizottsága, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára tisztelettel meghívja Önt ez évi első rendezvényére, mely alkalommal a „Középkori Esték” keretében Nógrády Árpád (MTA BTK TTI, tudományos f

V. Középkoros Könyvbörze

A rendezvény 2014-ben azzal a céllal jött létre, hogy a magyar középkorral foglalkozó kutatók számára legalább egy olyan alkalom legyen évente, amikor megismerkedhetnek az az évi könyvterméssel, így egymás kutatásaival, és személyesen is találkozhatnak. Az elmúlt években nagy sikerű könyvbörzévé alakult a rendezvény.

 

Mátyás király Emlékév: a megvalósult projektek bemutatója

Az eseményt Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) főigazgatója nyitotta meg, aki megköszönte a Magyarság Házának és a Magyar Nemzeti Banknak a közös munkát. Szerinte Hunyadi Mátyás ma is az egyik legkedveltebb királyaink közé tartozik, akinek a népszerűsége a róla szóló legendáknak köszönhető. Hangsúlyozta, hogy a történész feladata kideríteni mi az igazság, például miért mondhatták rá a kortársak, hogy Mátyás az igazságos.

Oldalak

Feliratkozás RSS - középkor csatornájára